שני הבדלים מהותיים בין סכין יפני לסכין מערבי
סכין שף יפני, המוצע אצלנו בהאטורי ישראל, וסכין שף מערבי הם שני סוגי סכינים טובים מאוד, ועל כך אין עוררין.
סכיני הסושי של בית המלאכה הקטן הזה נחשבות לנחשקות בעולם, גדולי השפים ביפן ומחוצה לה רואים בסכיני מאסמוטו סמל לאיכות יוצאת דופן.
סוד חישול הסכינים מועבר במשפחת מאסמוטו בקנאות ובסודיות מזה עשרה דורות.
בשנת 1845, אב השושלת "מינוסוקה" הקים את בית המלאכה הראשון.
בשלהי שנות השמונים של המאה ה19 הועתק מקום מושבו של בית המלאכה לטוקיו ומאז הוא שם. מאסמוטו אמנם נודע בסכיני הסושי המיתולוגיות שלו מסדרת KK אולם קו הסכינים המערביות שלו נחשק לא פחות ושפים רבים במערב בחרו במאסמוטו כסכין המועדפת עליהם.
סדרת סכינים בסגנון מערבי מפלדת קרבון ובשילוב פלדת אל חלד Molybdenum Vanadium המעניקה לסכין חדות יוצאת דופן.
סכינים קלות להשחזה בעלות יכולת החזקת להב ועמידות מעולה ללחות.
סדרת הסכינים המערביות המסרותית של מאסמוטו, הסדרה הנמכרת ביותר לטבח המקצועי.
סדרת סכינים בסגנון מערבי מפלדת קרבון ובשילוב פלדת אל חלד Hyper Molybdenum Vanadium המעניקה לסכין חדות וביצועים יוצאי דופן.
סכינים קלות להשחזה בעלות יכולת החזקת להב ועמידות מעולה ללחות.
סדרת KK היא הסדרה המפורסמת ביותר של מאסמוטו.
סטנדרטים גבוהים של אומנות, איכות המוצר וביצועי החיתוך שמאסמוטו מפורסמים בהם.
להב עשוי פלדת פחמן (קרבון) יפנית מסורתית בשם Shirogami (פלדה לבנה)
ידית עץ מגנוליה יפנית מסורתית 'בצורת D' עם חבק מקרן באפלו מים.
סכין שף יפני, המוצע אצלנו בהאטורי ישראל, וסכין שף מערבי הם שני סוגי סכינים טובים מאוד, ועל כך אין עוררין.
איך לבחור סכין שף – מדריך מקיף התרבות היפנית נחשבת לאחת מן התרבויות המרתקות מכיוון שהיא כה עשירה ומגוונת
תחזוקת סכיני שף יפניים – רקע כללי: סכיני שף יפניים ידועים מזה שנים רבות כסכיני השף איכותיים ביותר. הסכינים שלנו