סכין סושי – סכיני סושי יפניים מקצועיים
סכיני סושי – סכין לחיתוך סושי תוצרת יפן
סכיני סושי אשר מיוצרים ביפן, נחשבים לסכינים איכותיים בעלי ביצועים מדויקים למדי. הסיבה לכך היא הניסיון הרב שיש למשפחות המובילות ביפן, דוגמת MASAMOTO ו-KIYA בייצור סכינים ובשל השימוש בפלדות יפניות מתקדמות ברמה הגבוהה ביותר.
סכין סושי זו סכין המיועדת לעבודה עם דגים נאים ומוצרי גלם עדינים הדורשים פעילות מוקפדת ומדויקת. אצלנו ב”האטורי” תמצאו סכינים לחיתוך סושי אשר מיוצרים על ידי MASAMOTO ו-KIYA, רובם מפלדת Carbon איכותית (White Steel & Blue Steel).
כמו כן, אנו מציעים סכיני סושי מפלדת Stainless שאינה מחלידה מתוצרת KIYA באורך של 24 ס”מ ו-27 ס”מ.
מדובר בסכינים איכותיים ומקצועיים אשר מיוצרים ביפן ומתאימים באופן אידיאלי לעבודה עם חומרי הגלם להכנת סושי. אנשי מקצוע מתחום הקולינריה וגם בשלנים חובבנים מודעים לכך כי סכין לסושי חייבת להיות מיוצרת ביפן בשל העובדה כי סכינים אלו מיוצרים בעבודת יד ברמה גבוהה מאד.
סוגי סכיני סושי
בהאטורי ניתן למצוא מגוון רחב של סכיני מטבח יפניים וביניהם גם סכינים המכונים סכיני סושי. סכינים אלו מיובאים מיפן ועשויים מפלדה יפנית איכותית ומוקפדת. סכין הסושי הנמכרת ביותר היא – סכין יאנאגיבה – Yanagiba (ביפנית: 柳刃), אשר מתאימה ספציפית לעבודה עם סושי.
סכין הסושי יאנאגיבה הינה סכין אידיאלית להכנת סושי מכיוון שצורתה מתאימה לחיתוך חומרי גלם ללא עצמות והלהב הייחודית מאפשרת פריסת דגים באופן נוח.
כמה עולה סכין סושי?
בהאטורי ישנם מספר דגמים של סכיני סושי ומחירן משתנה בהתאם לסוג המבוקש. מחיר סכין סושי תלוי בכמה גורמים כאשר הסכינים המתקדמים ביותר הם כמובן גם היקרים ביותר. חשוב לציין כי כל סכיני הסושי שנמכרים בהאטורי הם סכינים בסגנון אסייתי, עשויים מפלדה מובחרת ונוצרו על ידי מומחים ביפן (משפחות מאסמוטו וקיה).
סכיני הסושי הן בעלות מבנה ייחודי וחשוב לעשות בהן שימוש נכון ולתחזק אותן כראוי, בכדי לשמור על להב הפלדה ולאפשר להן לתפקד בצורה אידיאלית למשך שנים רבות.
סכין סושי מקצועית יאנאגיבה (Yanagiba) – למידע נוסף ולהזמנות, ניתן ליצור איתנו קשר בטלפון: 050-2260414
Kiya Shobu Yanagiba – 24/27 cm
Kiya Shobu Yanagiba – 24/27 cmיאנאגיבה – Yanagiba (ביפנית: 柳刃) – סכין לפילוט ולחיתוך דגים.
סכיני סושי הינם סכינים ארוכים, דקים, בעלי להב פלדה ארוכה וחדה.
סכיני שף סושי מאפשרים עבודה נוחה כאשר הלהב מעוצב בצורה ייחודית שמטרתה למנוע הדבקות של הדג וחיתוך מושלם ומוקפד.
סכין יאנאגיבה דמוי עלה ערבה אשר מכונה בפי רבים גם SHOBU (עלה איריס)
סכין לסשימי וסושי להב בסגנון שובו יאנאגיבה מפלדת יאסוקי שירוגאמי קארבון 24/27 ס״מ מבית קיאה.
Kiya Shobu Yanagiba – Carbon 24 cm | |||
אורך להב | 24 cm | סוג פלדה | Carbon Blade Steel |
אורך כולל | 38 cm | חומר הידית | Water buffalo/magnolia |
(HRC) Rockwell scale | 59-60 |
Kiya Shobu Yanagiba – Carbon 27 cm | |||
אורך להב | 27 cm | סוג פלדה | Carbon Blade Steel |
אורך כולל | 42 cm | חומר הידית | Water buffalo/magnolia |
(HRC) Rockwell scale | 59-60 |
כאשר מקפידים על תחזוקה נכונה של כל סכין, הסכין נשמרת ומאפשרת שימוש בה לאורך שנים ארוכות.
Masamoto Shobu Yanagiba – 24/27 cm
Masamoto Shobu Yanagiba – 24/27 cmיאנאגיבה – Yanagiba (ביפנית: 柳刃) – סכין לפילוט ולחיתוך דגים.
סכיני סושי הינם סכינים ארוכים, דקים, בעלי להב פלדה ארוכה וחדה.
סכיני שף סושי מאפשרים עבודה נוחה כאשר הלהב מעוצב בצורה ייחודית שמטרתה למנוע הדבקות של הדג וחיתוך מושלם ומוקפד.
סכין יאנאגיבה דמוי עלה ערבה אשר מכונה בפי רבים גם SHOBU (עלה איריס)
סכין סושי וסשימי, להב בסגנון שובו יאנאגיבה מפלדת יאסוקי שירוגאמי קארבון 24/27 ס״מ מבית מאסמוטו.
Masamoto Shobu Yanagiba – 24 cm | |||
אורך להב | 24 cm | סוג פלדה | White Steel No.2 | Carbon Blade |
אורך כולל | 39 cm | חומר הידית | D Shaped Magnolia Wooden Handle with Water Buffalo Horn Ferrule |
(HRC) Rockwell scale | 62-63 |
Masamoto Shobu Yanagiba – 27 cm | |||
אורך להב | 27 cm | סוג פלדה | White Steel No.2 | Carbon Blade |
אורך כולל | 42 cm | חומר הידית | D Shaped Magnolia Wooden Handle with Water Buffalo Horn Ferrule |
(HRC) Rockwell scale | 62-63 |
סדרת KK – Carbon Yasuki Shirogami
סדרת KK היא הסדרה המפורסמת ביותר של מסמוטו.
סטנדרטים גבוהים של אומנות, איכות המוצר וביצועי החיתוך שמסמוטו מפורסמים בהם.
להב עשוי פלדת פחמן (קרבון) יפנית מסורתית בשם Shirogami (פלדה לבנה)
ידית עץ מגנוליה יפנית מסורתית ‘בצורת D’ עם חבק מקרן באפלו מים.
כאשר מקפידים על תחזוקה נכונה של כל סכין, הסכין נשמרת ומאפשרת שימוש בה לאורך שנים ארוכות.