סכיני שף בסגנון אסייתי

שני הבדלים מהותיים בין סכין יפני לסכין מערבי

סכין שף יפני, המוצע אצלנו בהאטורי ישראל, וסכין שף מערבי הם שני סוגי סכינים טובים מאוד, ועל כך אין עוררין. לאחר כתיבת עובדות אלו, ניתן לצלול לעובי הקורה ולברר בכל זאת, איזה סכין הוא האיכותי יותר, ובמה זה תלוי? הקריטריון הראשון שבו יש להתחשב הוא הפלדה, שהיא בעצם לב ליבו של כל סכין. האירופים יוצאים מנקודת הנחה כי המשתמש לא ינהג בסכין בזהירות יתר (לא יהסס להשליכו לתוך כיור מלא במים לדוגמא), ועל מנת למנוע את תהליך הופעת החלודה על הסכין, מייצרים את סכיניהם מפלדה רכה הרבה יותר מאשר היפנים.
ההשלכה המיידית במקרה הזה היא חוסר חדות, הואיל וסכין בהכרח יהיה חד יותר ככל שהפלדה ממנו הוא עשוי תהיה חזקה יותר. היפנים, לעומת זאת, אינם מתפשרים על חדות הסכין ויהי מה, ולכן מייצרים את סכיניהם מפלדה חזקה וקשיחה ביותר, וכתוצאה מכך חדות סכיניהם היא המיטבית. סכיני השף אותם אנו מציעים פה, בהאטורי ישראל, היא ההמחשה הטובה ביותר לכך.

הקריטריון השני בו יש להתחשב הוא הזווית אליה מושחז הלהב. האירופים, שוב מפחד של "התעללות" המשתמש בסכין, יוצרים את סכיניהם בזווית קהה יותר מאשר היפנים. עובדה זו בהכרח מורידה רבות ממקצועיות הביצועים של הסכין, הואיל וככל שזווית הסכין חדה יותר, כך הסכין יהיה חד יותר וביצועיו מקצועיים יותר. האירופים דוגלים בצמצום תלונות ומקסום רווחים, לעומת היפנים שדוגלים במקצועיות הסכין ותו לא.

המסקנה המרכזית הנובעת משני ההבדלים הנ"ל היא שסכין שף יפני חד פי שתיים יותר מאשר סכין שף מערבי. במידה וחשובה לכם האיכות יותר מכל שאר הדברים מסביב, אנו מזמינים אתכם לעצור בהאטורי ישראל על מנת להיווכח כיצד אמור לחתוך סכין שף אמיתי. אזהרה: ברגע שתנסו, לא תרצו לחזור יותר לסכין מערבי לעולם.

<