סכין לפירוק בשר – הונסוקי Honesuki
בשונה מחומרי גלם אחרים, כאשר עובדים עם בשר (שנחשב לחומר גלם איכותי ויקר) לא ניתן להתפשר ומומלץ לעבוד אך ורק עם סכין שף מקצועית שמיועדת בדיוק למטרה – פירוק וחיתוך בשר. באמצעות סכין שכזו ניתן להסיר עצמות מסוגי הבשר, לבצע חיתוך מדויק ועוד.
בין סכיני השף היפניים שנמכרים בהאטורי ישנן גם סכינים המיועדות לחיתוך בשר. שפים ובשלנים חובבנים הנוהגים לשלב בשר בתפריט שלהם משתמשים בסכין שף יפנית לחיתוך בשר מתוך ההבנה כי סכין זו היא המתאימה ביותר לעבודה מסוג זה.
נהוג להשתמש בסכין לפירוק בשר כאשר המטרה היא להפריד ולפרד את חתיכות הבשר מן העצם. אחת מבין הסכינים המומלצות למטרה זו הינה סכין הונסוקי (Hone ביפנית = עצם) הידועה כסכין שף איכותית. סכין זו בעלת להב חדה וחוד המזכיר בצורתו מקור. באמצעות סכין הונסוקי ניתן לבצע חיתוך מדויק של הבשר, לפרק עופות, צלעות טלה ועוד חומרים גלם מאסיביים.
בכל קצביה שמכבדת את עצמה נהוג לעבוד עם סכין מקצועית לחיתוך בשר מכיוון שסכינים שאינן מיועדות לכך לא יוכלו לאפשר חיתוך או פירוק של הבשר כמו שצריך. סכין הונסוקי מושחזת משני צדדיה (בזוויות שונות בכל צד) ועשויה מפלדה יפנית איכותית. הסכין שוקלת 173 גרם והעבודה עמה נוחה למדי. יש להקפיד על תחזוקה נכונה – לדאוג לייבש את להב הסכין ולא לנקותה במדיח כלים כדי לא לפגום בתפקודה.
עם סכיני הונסוקי הנמכרים ב”האטורי” עובדות קצביות מובילות בישראל והן מעידות כי מדובר בסכין ברמה גבוהה.
סכין שף מקצועית הונסוקי לפירוק בשר (Honesuki) – למידע ולהזמנת הסכין התקשרו אלינו לטלפון: 050-2260414
Masamoto VG – Honesuki 14.5 cm
Masamoto VG – Honesuki 14.5 cmהונסוקי – Honesuki (ביפנית: 骨透) – סכין בסגנון מערבי המיועדת לפירוק עופות. אורך: 14.5 ס”מ. ביפנית: “Hone” = עצם.
נהוג להשתמש בסכין לפירוק בשר כאשר המטרה היא להפריד ולפרד את חתיכות הבשר מן העצם. אחת מבין הסכינים המומלצות למטרה זו הינה סכין הונסוקי (Hone ביפנית = עצם) הידועה כסכין שף איכותית. סכין זו בעלת להב חדה וחוד המזכיר בצורתו מקור. באמצעות סכין הונסוקי ניתן לבצע חיתוך מדויק של הבשר, לפרק עופות, צלעות טלה ועוד חומרים גלם מאסיביים.
סכין פירוק, להב בסגנון הונסוקי באורך 14.5 ס״מ מבית מאסמוטו.
סדרת VG -Hyper Molydenum Vanadium
סדרת הסכינים המערביות המסרותית של מאסמוטו, הסדרה הנמכרת ביותר לטבח המקצועי.
סדרת סכינים בסגנון מערבי מפלדת קארבון ובשילוב פלדת אל חלד Hyper Molydenum Vanadium המעניקה לסכין חדות וביצועים יוצאי דופן.
סכינים קלות להשחזה בעלות יכולת החזקת להב ועמידות מעולה ללחות.
הסדרה נחשקת על ידי שפים רבים במערב.
כאשר מקפידים על תחזוקה נכונה של כל סכין, הסכין נשמרת ומאפשרת שימוש בה לאורך שנים ארוכות.
MASAMOTO – סכיני השף האיכותיים ביותר בעולם (“הפרארי של סכיני השף”)
סכיני הסושי של בית המלאכה הקטן הזה נחשבות לנחשקות בעולם, גדולי השפים ביפן ומחוצה לה רואים בסכיני מסמוטו סמל לאיכות יוצאת דופן.
סוד חישול הסכינים מועבר במשפחת מסמוטו בקנאות ובסודיות מזה עשרה דורות.
נשמר באדיקות כבר עשרה דורות.
בשנת 1845, אב השושלת “מינוסוקה” הקים את בית המלאכה הראשון.
בשלהי שנות השמונים של המאה ה19 הועתק מקום מושבו של בית המלאכה לטוקיו ומאז הוא שם. מסמוטו אמנם נודע בסכיני הסושי המיתולוגיות שלו מסדרת KK אולם קו הסכינים המערביות שלו נחשק לא פחות ושפים רבים במערב בחרו במסמוטו כסכין המועדפת עליהם.