סכין אוסובה – Usuba לחיתוך ירקות
סכין אוסובה הינה סכין שף אסייתית המיועדת לחיתוך ירקות ולקיצוץ. זוהי סכין בעלת להב שטוח ודק ובקצה הסכין ישנו גימור מיוחד המביא ליעילות רבה בעת השימוש בה. סכין אוסובה נחשבת לאחת מסכיני השף המומלצות ביותר היות והיא מדויקת ונוחה לשימוש. זוהי סכין קלה יחסית וחשוב לשמור על תחזוקתה בצורה נכונה על מנת למנוע פגמים.
ישנה חשיבות רבה לשימוש נכון בסכין לחיתוך ירקות, דבר זה נוגע גם לשימוש בסכין שמיועדת למטרה אחרת. סכיני השף של האטורי, בשונה מסכינים פשוטות הן סכינים איכותיות ובעלות יכולות גבוהות ולכן יש לתחזק אותן כראוי.
ניתן להשתמש בסכין על בסיס יום יומי, אך יש לדאוג לתחזוקה נכונה: על מנת שסכין אוסובה תהיה שימושית גם בעוד שנים רבות יש לוודא כי היא שמורה היטב, להרחיקה ממקורות מים ולחות וכמובן לייבש אותה בסיום השטיפה.
סכין שף יפנית לחיתוך ירקות עשויה מפלדה יפנית איכותית ולכן יש לוודא כי היא לא מחלידה, שכן היא עשויה מפלדת Carbon מסוג White Steel. יש להימנע מהכנסת הסכין למדיח ולהקפיד להשחיז אותה על אבן השחזה ייעודית אחת לכמה חודשים (רק מצד אחד).
סכין ירקות אוסובה מיועדת לעבודה מקצועית, ולכן מצויה במטבחים של שפים, אך מתאימה גם לבשלנים חובבנים אשר רוכשים את סכין האוסובה מתוך הבנה כי השימוש בה יכול לשדרג משמעותית את עבודתם עם ירקות במטבח.
אוסובה למעשה הוא שמה של סכין החיתוך היפנית במטבח המקצועי המיוצרת בצורת מלבן. אנשים רבים מכירים אותה בשם ניקירי (Nikiri) המיועדת לשימוש ביתי יותר ומגיעה עם להב בצורה מלבנית (דומה לקופיץ).
סכין אוסובה מקצועית לחיתוך ירקות – למידע והזמנות חייגו: 050-2260414
Masamoto Usuba Saya 18 cm
Masamoto Usuba Saya 18 cmנדן מעץ מגנוליה מבית מסמוטו
מתאים לשמירה על הלהב של סכין USUBA 18 ס"מ
Kiya Usuba – Carbon 18 cm
Kiya Usuba – Carbon 18 cmסכין לחיתוך, להב בסגנון וסובה מפלדת יאסוקי שירוגאמי קארבון 18 ס״מ מבית קיאה
חנות הסכינים של קיאה נפתחה לראשונה ב- 1792 על ידי נפח החרבות המאסטר איסוקה קאטו, אשר העמיד אחריו במשך השנים שושלת ארוכה של נפחי חרבות גדולים. אם כי במהרה יחסית הפכה החנות לאימפריה של מוצרים לתעשיית המזון היפנית, קיאה שימרה בקנאות מקום של כבוד לתחום הסכינים ורואה בה את מקור גאוותה המרכזי. המאסטר איזוקה קאיבו אחראי היום על המשך המסורת המפוארת של קיאה ואחראי על סדרות הפרימיום המיוצרות עד היום בעבודת יד. לצד הסדרות בעבודת יד, הקימה קיאה מפעל המייצר סכינים איכותיות במיוחד על פי ידע מסורתי ובשילוב טכנולוגיה מתקדמת.